Tekenen en schilderen op porselein is van een geheel andere orde dan op welk ander canvas dan ook. Ook de techniek van het opbouwen van het onderwerp is bijzonder spannend. Het is nogal handig om te bedenken hoe je je schilderij of tekening moet opbouwen voordat je het de eerste keer gaat branden op ongeveer 800°C. Eenmaal gebrand kan je nog wel toevoegen maar niet meer weghalen.

Ik teken en schilder onderwerpen die ik leuk vind en ieder stuk is uniek.
Ook werk ik in opdracht en dan maak ik niet meer dan 10 x eenzelfde stuk.
Ik werk niet met transfers/plakplaatjes, ik werk ook niet met porseleinverf of stiften die je in je huishoudoven kan afbakken.
Alles wordt op ambachtelijke wijze vervaardigd, slijt niet en kan gewoon in de afwasmachine.

Wat ik ook erg leuk vind, is het pimpen van tweedehands porselein en ik vind het geweldig om volgens de new kintsugi-methode porselein waar een verhaal of een herinnering bij hoort weer te herstellen. Ik restaureer niet!

De prijzen worden opgebouwd met een aantal variabelen. Allereerst of het om porselein gaat of om aardewerk, een tweede variabele is het aantal branden dat nodig is en een derde is hoeveel tijd ik nodig heb. Deze tijd reken niet in arbeidsuren maar is wel bij de prijs inbegrepen.

De prijzen op deze website zijn inclusief BTW maar exclusief verzendkosten.

Waar TE ZIEN?

Vanaf april is een deel van mijn werk te zien in Orvelte bij Porselein achter Turf.
Dieneke geeft daar ook workshops en ik ga dit jaar ook een workshop aanbieden; speciaal voor vakantiegangers.
Ervaring is niet nodig en je hebt een uniek DIY-souvenir......handmade in Drenthe.

Wil je meer weten over de workshops of overleggen over de mogelijkheden voor een opdracht?
Neem gewoon contact met mij op via de email of de telefoon; ook als je niets wilt kopen vind ik het altijd leuk om mee te denken over jouw vraag of zoektocht.

Hierna zie je een project met tweedehands aardewerken vaas in opdracht. De opdrachtgever kwam met een witte vaas en het verzoek om deze blauw te maken en gaatjes in te boren zodat er 'glazen pegels' aan gehangen kunnen worden. Het was niet de bedoeling om er een duur en prachtig kunstwerk van te maken, het was wel de bedoeling om een familieherinnering nieuw leven in te blazen. Het cadeau riep veel hilariteit en herinneringen op. Vooral de kreet: "Pas op voor de blauwe vaas" werd vaak herhaald met de bijbehorende verhalen en herinneringen.

Nog geen week nadien kreeg ik een telefoontje.....en waar iedereen zo om gelachen had, was wederom waarheid geworden.....de blauwe vaas was gevallen en kapot. De vaas heb ik gemaakt en de breuken benadrukt waardoor ook deze vaas nu volledig past in het verhaal van deze familie.